Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK GYIK

1Felhasználás
K : Mekkora kiszerelésben kapható az Okos Falfesték?

V :  Az Okos Falfesték jelenleg kétféle színben és 4 féle méretben kapható. Mind a fehér, mind pedig az átlátszó változatból megvásárolható a 2m², 6m², illetve a 18m². Létezik még 34m²-es változat is, azonban az csak abban az esetben elérhető, ha mi kivitelezzük a felületet, ugyanis az kivitelezői változat, amivel sokkal nehezebb dolgozni.

K : Milyen alapozót használjak?

V :  Az Okos Falfestékhez kapható Okos Alapozó is (nem része a csomagnak), mely használatával (és szakszerű kivitelezés esetén) 10 év írhatósági garanciát vállalunk a felületre, amennyiben a garanciális feltételeket betartják, illetve szakszerűen hordják fel az anyagot.

K : Kell viselnem bármiféle védő felszerelést?

V : Használja a mellékelt védőkesztyűt, a védőszemüveg a felhasználó döntése. Mint minden festésnél, győződjön meg, hogy a szoba megfelelően szellőzik. K : Hány réteget kell felkennem?

V :  Mindössze egy réteg szükséges. Győződjön meg róla, hogy rendesen eloszlatta az anyagot, a termékhez adott görgetővel, 5-10 alkalommal gurítson végig rajta. További információért kérjük olvassa el a használati útmutatót.

K : Szükségem van speciális felvivőre?

V : Nem, bármilyen hagyományos szivacshenger alkalmas hozzá. Egyet mi is csatolunk minden kiszereléshez. 

K : Hogyan készítsem elő a felületet?

V :  A legtöbb falnál mindössze simítsa le a felületet a hozzáadott csiszolóval, majd ragasztószalaggal ragassza le a festeni kívánt felület széleit Kérjük, hogy a részleteket felhordás előtt olvassa el a használati útmutatóban.

K : Milyen simának kell lennie a felületnek?

V : Az Okos Falfesték sima felületen működik a legjobban. Ha a fal nagyon érdes

1.lehetőség szerint töltse fel azt
2.vagy csiszolja le a hozzáadott csiszolóval
3.Esetleg vigyen fel egy vizes alapú fehér réteget
4.hagyja megszáradni, majd arra kenje az Okos Falfestéket.


K : Festhetek Mágnesfalra?

V :  Igen.  Ha a mágneses felület jó minőségű, akkor az Okos Falfesték is jól fog működni rajta. K: Bekeverés után egyszerre fel kell használnom a terméket?

V: Győződjön meg, hogy az A és B rész jól el lett keverve (minimum 5 percig keverje), utána hagyja állni 5 percig. Ez az 5 perc a keverék számára  nagyon fontos. Bekeverés után egy órán belül fel kell használni azt.

K: Erős szaga van az Okos Falfestéknek, miután felvittük?

V : Nem, az egyedi tábla festékünk 100% térfogatú szárazanyag, ami azt jelenti, hogy nagyon kevés szagot termel, de ajánljuk a szellőztetést a friss levegő és a gyorsabb száradás érdekében.

K: Mikor válik használhatóvá az Okos Falfesték?

V : A festék 28 nap napon keresztül keményedik ki. Az első 15 napban egyáltalán nem lehet a felülethez hozzáérni, a 15. nap és a 28 nap között csak és kizárólag az általunk forgalmazott filcekkel lehet írni a felületre és az általunk forgalmazott mikroszálas törlőkendővel lehet törölni a felületet. Az első írható 15 napban írás után legkésőbb 6 órával le kell törölni a felületet, azonban még az általunk forgalmazott folyadékkal sem lehet mosni. Csak és kizárólag szárazon törölhető ebben az időszakban. .

K : Kiöntöttem a festéket a ruhámra/ padlóra- mit tegyek?

V : Ha megszáradt, használjon olaj eltávolítót, amit legtöbb autós és műszaki boltban beszerezhet.

K : Hogyan használhatom az Okos Falfestéket újra hagyományos felületként?

V :  Finoman csiszolja le, vigyen fel alapozót, hagyja megszáradni, majd fesse le.
2Csomag tartalma
K : Mit tartalmaz a csomag?

V : Minden Okos Falfesték tartalmaz- Okos Falfesték A és B részt, egy henger hüvelyt, egy csiszoló egységet, kesztyűt, mikro szálas törlő anyagot, használati útmutatót és egy Okos Falfesték matricát.

K : Tudunk csak festéket venni?

V : Az Okos Falfesték jelenleg csak ilyen kiszerelésekben kapható, amik minden szükséges hozzávalót tartalmaznak.
3Garancia kezelése
K : Van garancia az Okos Falfestékre? 

V: Az Okos Falfestékre alapesetben 10 év írhatósági garanciát vállalunk a garanciális feltételek betartása mellett. A legfontosabb, hogy a falfelületet előzetesen Okos Alapozóval kell kezelni.

A garancia akkor is jár, amennyiben nem mi kivitelezzük a felületet, azonban ilyenkor az elkészítés után fotót kérünk be, hogy megnézhessük: szakszerűen kenték-e fel a festéket.

Ha nem szakszerűen került felfestésre, akkor sajnálatos módon garanciát nem tudunk vállalni a termékre. A további feltételeket a garancia érvényesítése menüpontban találja meg.
4Milyen filccel írhatok rá és hogyan törölhetem?
K : Hogyan tisztítsam az OkosFalamat?

V : Az OkosFal önmagában szárazon törölhető. A hozzá kapható mikroszálas törlőkendővel egyszerűen letisztítható a fal. Ha a szöveg sokat áll a falfelületem akkor hozzá kapható folyadékkal lehet letörölni úgy, hogy nyoma se legyen. Kéthavonta javasoljuk, hogy Okos tisztítófolyadékkal mossa le a falat.

K :  Milyen tollakat használhatok, milyet nem?

V :  Az Okos Falfesték bármilyen tábla filccel használható, azonban garanciát csak az általunk forgalmazott termékekre tudunk vállalni.

K : Hogyan használhatom az Okos Falfestéket újra hagyományos felületként?

V :  Finoman csiszolja le, vigyen fel alapozót, hagyja megszáradni, majd fesse le.
5Ártalmas anyagot tartalmaz az Okos Falfesték?
K : Felfesthetem a gyerekem szobájában?

V : Természetesen, az Okos Falfesték megfelel minden EU-s szabványnak.

K: Valóban környezetbarát termék?

V: Igen, a normál festékekkel ellentétben az Okos Falfesték 100% voc és oldószermentes. Teljesen szagtalan. A festék konzervdoboza újrahasznosítható.
6Alkalmas felületek
K : Bármilyen felületre felvihető?

V :  Az Okos Falfesték bármilyen felületre felvihető- úgy a falra, mint az asztalra stb... Ha színezett felületre viszi fel, ajánljuk, hogy fesse előtte fehérre. Más felületek, mint a matt festék, felszívhatják az Okos Falfestéket, ezért ezeket a felületeket kérjük alapozza le előtte.

K : Üvegre felfesthetem?

A :  Igen, fehér festék használata előtt vigyen fel alapozót.

K : Fára festhetem?

A :  Igen, győződjön meg róla, hogy a felület sima, töltse fel a lyukakat és vigyen fel egy alapozó réteget.

K : Szabadban használhatom?

V :  Természetesen – de ne tárolja 0 fok alatt.

K : A padlóra felfesthetem?

V :  A termék nem esett át csúszásteszten és minden bizonnyal nehezebben bírja ezt a fajta terhelést, mint bármely más festék. Ez esetben a garanciánk nem érvényes, de minden további nélkül használhatja padlón is.

K : Használhatom az Okos Falfestéket hagyományos, megkopott tábla javításához?

V :  Az Okos Falfesték ideális eszköz a legtöbb tábla javítására.  Az Okos Falfesték felvihető közvetlenül a régi táblára alapozás után, csak győződjön meg róla, hogy minden kréta és filctoll nyomot eltávolított róla előtte. Kréta tábláknál ajánljuk, hogy törölje át előtte vizes ronggyal, majd vigyen fel alapozót.

K : Vetíthetek rá? – Lesz hatása?

V :  Sokan használják az Okos Falfestéket projektor felületnek. Ha nagy felbontású projektort használ, talán még előnyére is válhat.